Aluminij
Aluminij je lahka kovina, ki je zelo obstojna zaradi svoje oksidne prevleke. Trajnost aluminija je v industrijskih okoljih približno 50 let. Je izredno lahek za obdelovanje, saj je mehkejši kot pocinkana pločevina, hkrati pa tudi bistveno lažji. Aluminija je v naravnih zalogah največ na svetu in velja za material prihodnosti.
V našem podjetju imamo stalno na zalogi aluminij debeline 0,7 mm. Role aluminija so višine 100 cm in 125 cm, režemo ga po vaših željah, dobavljiv pa je v pestri barvni paleti.

Pocinkana pločevina
Vse pločevine, ki jih imamo na zalogi so navite v rolah, režemo pa jih po vaših željah. Večinoma držimo pločevino v rolah višine 100 cm in 125 cm.
Ponujamo vam pocinkano pločevino, ki je elektrogalvansko cinkana. Med postopkom galvanizacije z električno energijo spodbujamo ione s cinkove elektrode, kot anode, ki je potopljena v elektrolit, posledično pa se ustvari prevleka cinka na jekleni pločevini.Kleparski elementi, narejeni iz pocinkane pločevine imajo življenjsko dobo nekje med 20-30 let. Trajnost je povečana tudi z barvnim nanosom.
Pocinkano pločevina, ki jo držimo stalno na zalogi je debeline 0,55 mm, po dogovoru pa vam lahko priskrbimo tudi druge debeline. Ponujamo vam bogato paleto barvnih različic.

Razpoložljive barve in materiali

DEBELINA BARVNEGA NANOSA 17/25 μ 25/30 μ (MAVIS)
bela RAL 9010 AL/Fe
umazano bela RAL 9002 AL/Fe Fe
siva RAL 7037 Fe
mišje siva RAL 7005 Al Fe
srebrna RAL 9006 AL/Fe Fe
rjava RAL 8019 AL/Fe Fe
anodik (avstrijsko rjava) RAL 7013 Al
antracit RAL 7016 AL/Fe Fe
rdeča - siena RAL 3009 Fe Fe
antično rdeča RAL 3011 Fe  
opečno rdeča RAL 8004 Al Fe
zelena - mušnica RAL 6005   Fe
modra RAL 5010 Fe

Cinkotitna pločevina
V kleparstvu je cinkotitna pločevina cink že skoraj izrinila iz uporabe, saj je ohranila vse dobre lastnosti cinka glede na kisla podnebja. Lastnosti cinkotitne pločevine so večja trdota, lažja obdelava in večja elastičnost, poleg tega pa je tudi manj občutljiva na temperaturne razlike. V kleparstvu jo uporabljamo kot vse ostale pločevine, sestavljamo jo z mehkim lotom. Slabost cinkotita je večkratno upogibanje.

Bakrena pločevina
Bakrena pločevina je kot nova kovinsko rdeče barve z različnimi odtenki leska, temu primerna pa je tudi trdota, bolj svetla kot je, bolj je trdna. Prevlečena je s patino, ki ščiti baker pred agresivnimi snovmi, kot elektrokemijski galvanski člen pa je zelo neprijazna z vsem, kar ni v sorodu z njim. Od čistih elementov prenese le svinec in kositer, tako da tudi za elemente, ki so montirani pod bakrom, ni priporočljivo, da so iz drugih materialov. Uporaba v kleparstvu je sicer podobna kot z drugimi vrstami pločevin.
V podjetju Žlebovi Grič d.o.o. lahko dobite bakreno pločevino v roli, višine 67, 100 ali 125 cm in debeline 0,55 mm.